Beyin Sisi ‘Fibromiyalji’ Habercisi Olabilir Mi ?

Beyin sisi nedir belirtileri nelerdir? Beyin sisinin sebepleri nedir, neden kaynaklanır? Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Mehmet Portakal cevapladı.

SAĞLIK 23.09.2022, 20:46 30.09.2022, 12:50
Beyin Sisi ‘Fibromiyalji’ Habercisi Olabilir Mi ?

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Mehmet Portakal, hususiyle Covid-19 hastalığı sonrası birçok bireyin maruz kaldığı ‘Beyin sisi’ nin diğer zaman dilimlerinde de karşımıza çıkma ihtimalini açıklayıp, bu hastalığın teşhis ve tedavisi hakkında önemli bilgiler verdi.

Bulunduğunuz ortamdan aniden kopuyorsanız nedeni; beyin sisi olabilir.

Kimi zaman kendinizi boşlukta gibi hissedersiniz, bazı zamanlarda konuşurken adeta değişik bir dilde bir şey söyleyecekmişte, o kelimeyi hatırlamak ister tarzda beklersiniz, donar kalırsınız ya da etraftaki gelişmelerden konuşulanlardan uzakta gibi adeta orada değilmişsiniz gibi boş boş bakarsınız.

Beyin sisinin sebepleri arasında öncelikle, ‘Magnezyum – D ve B vitamini eksikliği, şeker ve karbonhidratlı beslenme şekli, hazır paket gıda tüketimi, tiroid rahatsızlıkları, aşırı kafein tüketimi, şeker hastalığı, demir eksikliğinden kaynaklanan kansızlık durumu, yoğun tempoda çalışmanın getirdiği uyku ve stress sorunları sıralanabilir.  Bu sebeplere yönelik tetkiklerın tespit edilmesi ve tedavi sürecinin kişiye özel belirlenmesi son derece önemli. Beyin sisinin tetiklenmesi, Fibromiyalji’de mitokondri fonksiyon bozukluğu, inflamasyon ve bağırsak problemleri beynin oksijenlenmesini de azaltmasından kaynaklanıyor.  Bu sebeple beyin ağlarında sık görülen dalgalanmalar, beynin odaklanması ve konsantrasyonu zorlaştırabilir. Çalışmalar, bu ağlarda artan elektriksel aktivite olduğunda, bir kişinin ağrısının yoğunlaştığını, zihinsel fonksiyonların azaldığını göstermektedir.


Beyin sisi nedir belirtileri nelerdir?


Peki, Bu Durumda Ne Yapmalıyız?

Dr. Portakal şu çözüm önerisinde bulundu; “Böyle durumlarda bireye göre bir tedavi programı ortaya koyarak bütüncül yaklaşımla hem vucudun ihtiyaçlarını karşılamayı, fonksiyonel tıp planlamaları ile eksikleri planlamayı, hem de gerekliyse ruhsal zihinsel yorgunluklar için psikoterapi desteklerini beraber programlanması gerektiğini düşünüyoruz. Detoks, doğru tıbbi beslenme, damardan glutatyon ALA vb ile beyni ve tüm hücreleri besleyen vitamin kokteylleri, Biorezonans TMS Osteopati oksijen ozon tedavisi, fitoterapi, mezoterapi, aromaterapi, hacamat sülük tedavileri, nöralterapi, akupunktur gibi oksijenlenmeyi artırıcı uygulamalar, uygun egzersizler vb diğer hayat tarzı planlamaları size uygun olmalı.” dedi.

Kaynak: Bilim Sağlık Haber Ajansı - BSHA
Yorumlar (0)
Günün Anketi Tümü
Messi mi Ronaldo mu? Efsanelerin Karşılaştırması
Messi mi Ronaldo mu? Efsanelerin Karşılaştırması
Namaz Vakti 08 Eylül 2024
İmsak 04:50
Güneş 06:16
Öğle 12:51
İkindi 16:26
Akşam 19:16
Yatsı 20:37